Celerová polévka s chlebem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerová polévka s chlebem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 25128 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
300 g | Celer bulvový |
4 krajíc | Chléb konzumní |
1200 ml | Hovězí vývar základní |
40 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g | Petržel kudrnka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 407,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Hovězí vývar základní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerová polévka s chlebem postup přípravy receptu:
1 | Celer očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenké nudličky a na másle krátce orestujeme. Zasypeme moukou, ještě chvíli smažíme a zalijeme vývarem. Vaříme 20 minut. |
2 | Chleba nakrájíme na kostičky a na kousku másla lehce orestujeme. |
3 | Do talířů nasypeme kousky chleba, zalijeme horkou polévkou a posypeme posekanou petrželkou. |