Papriky plněné tvarohem a brynzou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriky plněné tvarohem a brynzou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 25149 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
8 ks | Paprika žlutá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Brynza |
200 g | Tvaroh jemný |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 355,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 256,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika žlutá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Brynza, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papriky plněné tvarohem a brynzou postup přípravy receptu:
1 | Omyté papriky opečeme na plechu v troubě, přendáme do mísy a přikryjeme utěrkou. Po chvíli odstraníme slupku, jádřinec a stopku ponecháme. |
2 | Papriky urovnáme těsně vedle sebe na plech potřený olejem a podélně je nakrojíme. |
3 | Tvaroh smícháme s brynzou, vejci a solí. Směsí naplníme připravené papriky. |
4 | Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. |
5 | Vhodnou přílohou je bílý i tmavý chléb. |