Recept

Terina s koroptvím a zaječím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 215 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25165

Ingredience

příloha
2 ks Pomeranče
směs
1 ks Koroptev
400 g Králičí maso
40 g Mandle
2 kávová lžička Pepř černý mletý
40 g Pistácie
125 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Sůl
2 ks Vejce slepičí
150 g Vepřový bok
600 g Zaječí maso
2 ks Česnek
125 g Šunka dušená
Terina s koroptvím a zaječím masem
200 g Slanina vepřová

Nutriční hodnoty jedné porce

80% Kalorie 1,569 kcal
Kilojoule 6 563kJ
6% Sacharidy 21 g
113% Tuky 85 g
67% Sodík 1 g
296% Bílkoviny 166 g

Terina s koroptvím a zaječím masem postup přípravy receptu:

1

Omyté vepřové, zaječí a králičí maso, kromě dvou plátků zaječího masa dáme ho do mísy.

2

Očištěnou a vykuchanou koroptev stáhneme z kůže, vykostíme, maso pokrájíme nadrobno a přidáme k ostatnímu masu. Přidáme hovězí morek, slaninu a šunku pokrájenou na kostičky, pokrájený česnek, sůl, pepř, omytou drobně pokrájenou petrželovou nať, vajíčka a směs dobře promícháme. Nakonec přidáme pistácie, oloupané posekané mandle a znovu vše propracujeme.

3

Formu na terinu vyložíme plátky slaniny tak, aby konce z každé strany přečnívaly přes okraj nádoby minimálně 5 cm. Pak formu naplníme jednou polovinou paštiky, poklademe na ni plátky zaječího masa, švestky, navrstvíme zbývající paštiku a povrch zakryjeme přečnívající slaninou tak, že je přehneme dovnitř a vrch zakryjeme zbývajícími plátky slaniny.

4

Formu zakryjeme víkem, vložíme do pekáče s vařící vodou, dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme přibližně 3 hodiny.

5

Upečenou paštiku necháme vychladit. Dáme ji přes noc do chladničky, druhý den ji vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme s plátky pomeranče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept