Kuřecí játra v sherry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí játra v sherry
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 25166 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
225 g | Játra kuřecí |
2 kávová lžička | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 ml | Sherry brandy |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 194,1mg |
Draslík | 143,5mg |
Vláknina | 176,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Játra kuřecí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí játra v sherry postup přípravy receptu:
1 | Sherry nalijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a zprudka svaříme na hustotu sirupu. |
2 | V pánvi na rozehřátém oleji smažíme rozmělněný česnek asi 1 minutu. Zvýšíme příkon tepla a přidáme očištěná a omytá játra. Restujeme je 3-4 minuty, aby se osmahla a uvnitř zůstala růžová. |
3 | Hotová játra osolíme, opepříme a upravíme na talíře. Přelijeme sherry a posypeme nasekanou petrželkou. |
4 | Ihned podáváme, vhodně doplníme toasty. |