Bramborový krém s krevetou a feferonkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový krém s krevetou a feferonkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25175 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
250 g | Krevety tygří - loupané |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
100 ml | Voda pitná |
800 ml | Vývar slepičí |
30 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 65,6mg |
Draslík | 608,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Feferony, Koriandr čerstvý, Kurkuma, Olej rostlinný, Olej sezamový, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový krém s krevetou a feferonkou postup přípravy receptu:
1 | Na 3 lžících oleje osmahneme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, česnek, zázvor, očištěnou feferonku a trochu kurkumy. Přidáme oloupané, na kousky nakrájené brambory a znovu krátce osmahneme. Přilijeme vývar, 100 ml vody, povaříme asi 20 minut. |
2 | Očištěné a omyté krevety opékáme asi 3 minuty na lžíci oleje, potom je osolíme. |
3 | Feferonku vyjmeme a polévku rozmixujeme. Vmícháme sezamový olej, osolíme a opepříme. |
4 | Nakonec do polévky vložíme krevety a každou porci ozdobíme lístky koriandru. |