Pečené marinované jehněčí kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené marinované jehněčí kotlety
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25202 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Jehněčí kotlety |
100 ml | Martell cognac |
6 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Provensálské koření |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 631,0mg |
Vláknina | 170,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Jehněčí kotlety, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Pepř černý mletý, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené marinované jehněčí kotlety postup přípravy receptu:
1 | Na přípravu marinády smícháme olej, citronovou šťávu, koňak, sůl, pepř, česnek a provensálské koření. Jehněčí kotlety naložíme do marinády a dáme na 5 hodin do chladničky. Během marinování kotlety několikrát obrátíme. |
2 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Kotlety vyjmeme z marinády, položíme do pekáče a pečeme 15 minut. |
3 | Během pečení kotlety potíráme marinádou. Potom rozpálíme gril a jehněčí kotlety ještě grilujeme za občasného potírání marinádou dalších 5 minut z každé strany. |