Jednoduchý recept

Řecká rajčatová polévka

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 25298

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
100 g Cukr krupice
1 ks Mrkev kořen
100 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
1 kávová lžička Polévkové koření Maggi
120 g Protlak rajčatový
1 dl Smetana 12% (konzumní)
6 g Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 378 kcal
Kilojoule 1 580kJ
11% Sacharidy 40 g
32% Tuky 24 g
31% Sodík 613 mg
5% Bílkoviny 3 g

Řecká rajčatová polévka postup přípravy receptu:

1

V hrnci na rozpuštěném másle osmažíme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli, přilijeme vodu a 2 minuty povaříme.

2

Přidáme Maggi, celer a mrkev nakrájené na kostičky, rajčatový protlak a vaříme 10 minut na mírném ohni za občasného míchání. Vývar rozmixujeme, přidáme sůl, pepř, cukr a trochu smetany pro jemnou chuť.

3

Podáváme teplé s nasekanou čerstvou bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept