Bramborový guláš na řecký způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový guláš na řecký způsob
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25368 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 dl | Olej rostlinný |
3 g | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
5 g | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 120,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,3mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový guláš na řecký způsob postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme brambory a nakrájíme na kostky. |
2 | V hrnci rozpálíme olej a osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, na ni potom přidáme brambory a také osmažíme. Zalijeme vodou, přidáme prolisovaný česnek a povaříme asi 5 minut. Nakonec vlijeme rozmixovaná rajčata, ochutíme solí, pepřem a vaříme 30 minut na mírném ohni, občas zamícháme. |
3 | Podáváme ozdobené posekanou petrželkou. |