Recept

Těstoviny se smetanovou omáčkou s portobello

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25433

Ingredience

1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
450 g Portobello
120 g Rajčata sušená sterilovaná
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
350 g Těstoviny Penne
2 polévková lžíce Víno portské
6 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 830 kcal
Kilojoule 3 473kJ
33% Sacharidy 121 g
41% Tuky 30 g
11% Sodík 215 mg
41% Bílkoviny 23 g

Těstoviny se smetanovou omáčkou s portobello postup přípravy receptu:

1

Ve velkém silnostěnném rendlíku na oleji na mírném plameni restujeme na kolečka pokrájené šalotky. Po pěti minutách přidáme žampiony portobello, které jsme nakrájeli na plátky a restujeme další dvě minuty. Poté osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a smažíme další minutu. Rendlík odstavíme a zašleháme do směsi smetanu a portské. Když je směs vymíchaná dohladka, vrátíme na sporák, okořeníme ustrouhaným muškátovým oříškem, přidáme pokrájená rajčata bez nálevu a na mírném plameni zahříváme asi osm minut.

2

V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme je, necháme řádně okapat a vrátíme do hrnce. K těstovinám přidáme omáčku, dobře vymícháme a zahříváme tři minuty. Poté těstoviny vsypeme do mísy, ozdobíme posekanou petrželovou nať a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept