Recept

Vepřové panenky se zeleninovou kaší

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25466

Ingredience

400 g Brambory
400 g Brokolice
400 g Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová panenka
1000 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 671 kcal
Kilojoule 2 808kJ
16% Sacharidy 58 g
346% Tuky 260 g
86% Sodík 2 g
81% Bílkoviny 46 g

Vepřové panenky se zeleninovou kaší postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na kostky, očištěnou brokolici rozebereme na růžičky. Každý druh zeleniny uvaříme zvlášť ve vývaru doměkka. Zeleninovou kaši osolíme, opepříme, okořeníme muškátem, vmícháme do ní nastrouhaný sýr.

2

Omyté maso nakrájíme na plátky, opepříme a zprudka po obou stranách opečeme na oleji. Osolíme a vyjmeme.

3

Očištěný, na kolečka nakrájený pórek osmahneme ve výpeku.

4

Opečené panenky vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, pokryjeme nočky z kaše, posypeme pórkem. Navrch poklademe vločkami másla.

5

Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept