Zeleninový salát s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 43 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový salát s vejci
Celkový čas: | 43 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 25564 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Brambory vařené |
50 g | Cibule |
15 ml | Citronová šťáva |
50 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
4 ks | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 98,1mg |
Draslík | 333,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Citronová šťáva, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový salát s vejci postup přípravy receptu:
1 | Vejce vaříme natvrdo 8 minut, oloupeme a nakrájíme na plátky. Vařené brambory a omytá rajčata pokrájíme také na plátky, promícháme s nadrobno nakrájenou cibulí a scezeným hráškem. |
2 | Smícháme olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Zálivku vmícháme do salátu a vše ještě posypeme posekanou petrželkou. |
3 | Salát podáváme dobře vychlazený. |