Hovězí vývar s hřebenatkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí vývar s hřebenatkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 25580 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Celer řapíkatý |
300 g | Hovězí maso mleté |
6 ks | Hřebenatka |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 ks | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
1 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 polévková lžíce | Víno portské |
1000 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 78,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Celer řapíkatý, Hovězí maso mleté, Hřebenatka, Okurka salátová, Rajčata, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek, Víno portské, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí vývar s hřebenatkami postup přípravy receptu:
1 | Očištěný řapíkatý celer, pórek, mrkev a rajče nadrobno nakrájíme a smícháme s nasekanou petrželkou, mletým masem a bílky. |
2 | Směs vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a za stálého míchání uvedeme do varu. Odstavíme z plotny a necháme 5 minut táhnout. |
3 | Potom polévku propasírujeme sítem, osolíme a přilijeme portské víno. |
4 | Maso z mušlí omyjeme, osušíme a nakrájíme na 3 díly. Očištěný celer a okurku nakrájíme na nudličky. Vše rozdělíme do talířů a zalijeme vývarem. |