Zapečená rajčata s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená rajčata s jablky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 25600 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 g | Cibule |
15 ml | Citronová šťáva |
250 g | Jablka |
50 g | Máslo čerstvé |
15 g | Petržel kudrnka |
250 g | Rajčata |
200 g | Rohlíky bílé |
30 g | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 212,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Jablka, Rajčata, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel kudrnka, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená rajčata s jablky postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme také na plátky, které zakapeme citronovou šťávou. |
2 | Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno položíme vrstvu rajčat, posypeme cibulí nakrájenou na kolečka, další vrstvou budou jablka a nakonec opět plátky rajčat. Zasypeme posekanou petrželkou, zakapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě 10 minut. |
3 | Podáváme s pečivem. |