Recept

Treska obalená v anglické slanině

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25612

Ingredience

200 g Anglická slanina
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Med včelí
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Ocet vinný
8 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
1 špetka Pepř černý mletý
80 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
600 g Treska aljašská
125 ml Vývar rybí
4 stroužek Česnek
400 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 605 kcal
Kilojoule 2 531kJ
3% Sacharidy 12 g
56% Tuky 42 g
61% Sodík 1 g
78% Bílkoviny 44 g

Treska obalená v anglické slanině postup přípravy receptu:

1

Omyté filety z tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a zlehka obalíme v hladké mouce. Každou porci obtočíme 2 plátky slaniny a upevníme párátky.

2

Filety opékáme po všech stranách na 2 lžících oleje 8-10 minut, vyjmeme a necháme na teplém místě.

3

Ve výpeku osmahneme oloupaný česnek a přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Vmícháme med, vývar a pastu sambal oelek. Vše svaříme na hustší omáčku.

4

Špenát očistíme a omyjeme. Smícháme ocet se solí a pepřem, přišleháme zbylý olej a zálivkou pokapeme špenát.

5

Filety krátce prohřejeme v omáčce a podáváme se špenátovým salátem posypaným nastrouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept