Krůtí řízky s pažitkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí řízky s pažitkovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25624 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
600 g | Krůtí prsa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Šalotka |
3 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
6 cl | Víno bílé |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 111,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Krůtí prsa, Pažitka, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí řízky s pažitkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a ohřejeme v drůbežím vývaru. Necháme svařit na poloviční množství. Řízky omyjeme a obalíme v mouce. |
2 | Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a krůtí řízky na něm smažíme z každé strany 2 minuty. Osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. |
3 | Omastek podlijeme scezeným šalotkovým vývarem. Přilijeme bílé víno a omáčku necháme zhoustnout. Zjemníme smetanou. Pažitku opláchneme, nasekáme a přimícháme do omáčky. Osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou a kůrou. Omáčkou přelijeme řízky a podáváme. |