Omáčka z červené řepy s křenem k sekané pečeni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z červené řepy s křenem k sekané pečeni
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 25631 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
500 g | Červená řepa |
50 g | Cibulka jarní |
10 ml | Citronová šťáva |
5 g | Cukr krupice |
50 g | Hořčice |
50 g | Křen |
50 g | Majoránka |
5 g | Pepř černý celý |
50 g | Slanina vepřová |
150 g | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 kg | Vepřové maso mleté |
150 g | Zakysaná smetana |
400 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 371,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Červená řepa, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Cukr krupice, Křen, Majoránka, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Smetana 33% (šlehačka), Zeleninová směs jarní - mražená, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z červené řepy s křenem k sekané pečeni postup přípravy receptu:
1 | Žemli navlhčíme ve vlažné vodě, dobře vymačkáme a natrháme na kousky, které v míse smícháme s mletým masem. Cibulky očistíme a bílou část nakrájíme najemno. Zelené části odložíme stranou. K masu přidáme cibuli, sůl, pepř, majoránku, vejce a hořčici, dobře promícháme a utvoříme užší šišku. Troubu předehřejeme na 200 °C. Na dno pekáče položíme slaninu a poklademe sekanou. Zakryjeme a pečeme 20 minut. |
2 | Očistíme zeleninu, nakrájíme na kostičky a spolu s bobkovým listem přidáme k masu. Přilijeme šálek vody a pečeme dalších 40 minut. Na posledních 15 minut pekáč odkryjeme. Pečeni zabalíme do alobalu, výpek protlačíme sítem. Jemně nastrouháme asi 100 g červené řepy, zbytek nakrájíme na plátky a prohřejeme je ve výpeku. Nastrouhanou řepu smícháme se zakysanou smetanou a s křenem, přidáme sůl, cukr a citronovou šťávu. Vmícháme ušlehanou šlehačku a pokrm ozdobíme nakrájenou zelenou částí cibulky. |