Hořčičná omáčka se srdcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hořčičná omáčka se srdcem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 25676 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
20 ml | Citronová šťáva |
10 g | Hořčice Dijonská |
40 g | Hořčice kremžská |
1 l | Hovězí vývar základní |
30 g | Kopr čerstvý |
150 g | Mascarpone |
60 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Pepř černý mletý |
20 ml | Pomerančová šťáva |
60 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
750 g | Telecí srdce |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 258,4mg |
Draslík | 808,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 768,5mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Kopr čerstvý, Pomerančová šťáva, Šalotka, Sůl, Telecí srdce mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Hořčice kremžská, Mascarpone, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hořčičná omáčka se srdcem postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a uvaříme pod pokličkou doměkka. |
2 | Vývar vyvaříme na 500 ml. Maso nakrájíme na malé kousky. Šalotky a česnek pokrájíme nadrobno. |
3 | Rozehřejeme máslo, osmažíme na něm šalotky a česnek, přidáme mouku a opražíme dozlatova. Přilijeme vývar a vaříme 10 minut. Vmícháme mascarpone, všechny druhy hořčice a šťávu z citrusů. Omáčku osolíme a opepříme. Vložíme maso, prohřejeme a dochutíme koprem. |