Marinovaný halibut - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný halibut
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25774 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Citrony |
800 g | Halibut atlantický |
40 g | Kapary |
60 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
100 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 82,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 626,6mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Halibut atlantický, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaný halibut postup přípravy receptu:
1 | Rybu omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme sůl a pepř. Citrony omyjeme horkou vodou a osušíme. Škrabkou oloupeme kůru z jednoho citronu a vymačkáme šťávu. Druhý citron nakrájíme na tenké plátky. Prolisujeme česnek a smícháme jej s citronovou šťávou a kůrou, petrželkou a 3 lžícemi oleje. Směsí potřeme rybí maso a rozložíme je do zapékací mísy. Rozpustíme máslo a zprudka na něm osmažíme šalotku. Přidáme zbývající olej a kapary. |
2 | Rybí kotlety obložíme plátky citronu, přelijeme je cibulovou směsí. Zakryté necháme marinovat v chladničce 2 hodiny. Troubu předehřejeme na 200 °C a rybu pečeme 20-25 minut. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme italský bílý chléb a rajský salát s česnekem a roketou.