Lasagne se špenátem a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne se špenátem a rajčaty
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25776 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Provensálské koření |
600 g | Rajčata |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kg | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
300 g | Sýr Fontina |
140 g | Těstoviny Lasagne |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 484,9mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 181,8mg |
Vitamín E | 11,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Pažitka, Rajčata, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Fontina, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Provensálské koření, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Lasagne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne se špenátem a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Špenát očistíme, omyjeme a 5 minut blanšírujeme v osolené vodě. Potom ho propláchneme studenou vodou a dobře vymačkáme. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme. |
3 | Špenát a cibuli osmahneme na másle, zaprášíme moukou, podlijeme mlékem a smetanou. |
4 | Do směsi přimícháme česnek a provensálské koření, vše povaříme 3 minuty. Stáhneme ze sporáku a přimícháme vejce. Osolíme a okořeníme čerstvě namletým pepřem. |
5 | Do zapékací misky po vrstvách střídavě klademe plátky lasagní, špenát, rajčata a sýr tak, aby vrchní vrstva byla ze špenátu a sýra. |
6 | Nákyp dáme na 50 minut zapéct do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia. Lasagne podáváme posypané pažitkou. |