Filety z lososa s garnátovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety z lososa s garnátovou omáčkou
Filety z lososa s garnátovou omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25821 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
10 g | Česnek |
500 g | Garnát obecný |
5 g | Kopr čerstvý |
40 g | Limetková šťáva |
800 g | Losos - filety |
100 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Pepř černý mletý |
70 g | Šalotka |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
5 cl | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 387,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 551,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Kopr čerstvý, Limetková šťáva, Losos - filety, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filety z lososa s garnátovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Filety z lososa pokapeme limetkovou šťávou, osolíme a opepříme. Smažíme z obou stran na většině másla asi 3-4 minuty. |
2 | Kuchyňsky upravené garnáty prudce osmažíme na 1 lžíci másla. Přidáme šalotky, česnek, bílé a portské víno, bobkový list a vaříme 10 minut. Garnáty vyjmeme a vývar propasírujeme. Z másla a mouky připravíme jíšku. Přilijeme rybí vývar a smetanu a dále vaříme 10 minut. Ochutíme solí, pepřem a limetovou šťávou. Přidáme garnáty, zbývající máslo, trochu kopru a omáčku prohřejeme. Steaky podáváme přelité omáčkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou nové brambory nebo rýže.