Zapečené těstoviny s krevetami a lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené těstoviny s krevetami a lososem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 25900 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
300 ml | Bešamel |
1 ks | Bobkový list |
1 plátek | Cibule |
280 g | Krevety tygří - loupané |
200 g | Losos uzený |
70 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
6 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Parmezán |
350 g | Těstoviny Spaghettini |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 107,4mg |
Draslík | 739,6mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Bobkový list, Cibule, Losos uzený, Muškátový květ, Pepř černý celý, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Těstoviny Spaghettini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené těstoviny s krevetami a lososem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 300 ml mléka, 1 bobkový list, plátek cibule, 6 ks pepře, špetka muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po deseti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme. |
2 | V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme, necháme okapat, vrátíme zpět do hrnce a promícháme se čtyřmi lžícemi másla. |
3 | Vymažeme máslem velkou zapékací mísu a vsypeme do ní polovinu uvařených špaget. Poklademe je částí pokrájeného lososa a částí krevet, které jsme očistili, uvařili a nakrájeli na kousky. Na tuto vrstvu vlijeme polovinu bešamelu a posypeme polovinou ustrouhaného parmezánu. Poskládáme stejnou druhou vrstvu. Na závěr poklademe bešamel posypaný sýrem a zbylým máslem. |
4 | Špagety pečeme v troubě předehřáté na 180°C zhruba patnáct minut, dokud povrch nezezlátne. Hned podáváme. |