Lazaně s bylinkami a bešamelovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lazaně s bylinkami a bešamelovou omáčkou
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 25913 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
300 ml | Bešamel |
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibule |
4 ks | Cuketa |
2 ks | Lilek |
1 polévková lžíce | Majoránka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
220 g | Mozzarella |
1 špetka | Muškátový květ |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
620 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
180 g | Těstoviny Lasagne |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 69,2mg |
Draslík | 848,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Bobkový list, Česnek, Cibule, Cuketa, Lilek, Majoránka, Mozzarella, Muškátový květ, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Lasagne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lazaně s bylinkami a bešamelovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 300 ml bešamelu, bobkový list, plátek cibule, špetku muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po deseti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme. |
2 | Připravíme si zapékací mísu a vytřeme ji olivovým olejem. |
3 | Na grilovací pánvi rozpálíme olej, opékáme na něm plátky lilku zhruba osm minut. Lilek necháme na ubrouscích usušit. |
4 | Na další pánvi na másle restujeme drobně posekaný česnek, usekanou petrželovou nať, čerstvou majoránku a plátky cuket. Za stálého míchání smažíme asi pět minut. Usmažené plátky cuket usušíme na ubrouscích. |
5 | Do zapékací mísy dáváme po vrstvách cukety, lilky, nastrouhanou mozarellu, rajčata a plátky lazaní. Můžeme dochutit solí a pepřem. Poslední vrstvou budou plátky lazaní. Vše polijeme bešamelovou omáčkou, posypeme ustrouhaným parmezánem. |
6 | Těstoviny pečeme v troubě předehřáté na 200 °C zhruba čtyřicet minut, až sýr zezlátne. Hned podáváme. |