Brokolicová omáčka s orecchiette - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brokolicová omáčka s orecchiette
Brokolicová omáčka s orecchiette
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25925 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
500 g | Brokolice |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
200 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Orecchiette |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 118g |
---|---|
Cholesterol | 30,5mg |
Draslík | 513,4mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 119,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Orecchiette mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brokolicová omáčka s orecchiette postup přípravy receptu:
1 | Brokolici zbavíme listů a vykrojíme košťál. Košťál oloupeme a nakrájíme nadrobno. Větší růžičky rozkrájíme na poloviny nebo čtvrtiny. Uvaříme je v osolené vodě do křupava a slijeme přes síto. Zeleninu prudce ochladíme studenou vodou. Červenou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na proužky. Z pampelišky odstraníme silný stonek a natrháme ji na menší kousky. Důkladně opláchneme a otřepeme do sucha. Přivedeme k varu dostatečné množství vody, řádně ji osolíme a těstoviny v ní uvaříme al dente. Slijeme přes síto a vodu zachytíme. Cibuli podusíme na 2 lžících olivového oleje do sklovita, přidáme brokolici a česnek a pomalu opékáme dalších 5 minut. Přidáme těstoviny a zalijeme několika lžícemi vody z těstovin. Vmícháme zbývající olivový olej, máslo a smetanu a krátce protřepeme. Pikantně okořeníme solí, nasekanou chilli papričkou a pepřem. Ve zvláštní misce podáváme strouhaný parmazán. |