Okurková omáčka s garnáty a fettuccine - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurková omáčka s garnáty a fettuccine
Okurková omáčka s garnáty a fettuccine
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25931 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
5 g | Cukr krupice |
250 g | Garnát obecný |
4 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
250 g | Mascarpone |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 g | Okurka salátová |
30 g | Olivy černé |
5 g | Pepř černý mletý |
70 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr Gruyére |
400 g | Těstoviny Fettuccine |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 256,0mg |
Draslík | 367,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 999,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citronová šťáva, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Šalotka, Sůl, Sýr Gruyére, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Mascarpone, Máslo čerstvé, Olivy černé, Pepř černý mletý, Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurková omáčka s garnáty a fettuccine postup přípravy receptu:
1 | Uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme a těstoviny uvaříme al dente. |
2 | Okurku oloupeme, podélně rozčtvrtíme a vybereme semena. Potom ji nakrájíme na kostky o hraně asi 1 cm. Česnek a šalotku jemně nakrájíme a osmažíme na 2 lžících horkého másla. Přidáme kostky okurky a dusíme 5 minut. Vmícháme chilli papričku a mascarpone a vaříme dalších 5 minut. Ochutíme solí, citronovou šťávou, cayenským pepřem, koprem a cukrem. |
3 | Těstoviny slijeme a zjemníme zbývajícím máslem. Garnáty vložíme do omáčky a prohřejeme. Olivy nakrájíme na úzké proužky a přidáme je do omáčky. Těstoviny smícháme s omáčkou a čerstvě nastrouhaný sýr podáváme zvlášť. |