Pečené krevety s česnekovou majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené krevety s česnekovou majonézou
Pečené krevety s česnekovou majonézou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 25958 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Krevety tygří - loupané |
75 ml | Olej olivový |
180 ml | Olej slunečnicový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 316,4mg |
Draslík | 42,4mg |
Vláknina | 315,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 18,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Olej slunečnicový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené krevety s česnekovou majonézou postup přípravy receptu:
1 | Dva stroužky česneku oloupeme a nasekáme na kostičky. Loupané krevety omyjeme a osušíme. |
2 | V misce rozmícháme olivový olej s citronovou šťávou a česnekem a promícháme s krevetami. Osolíme a necháme péci v troubě předehřáté na 175 °C v zapékací nádobě asi 20 minut. |
3 | Majonézu připravíme důkladným rozmícháním žloutků se dvěma prolisovanými stroužky česneku, solí a pepřem, k nimž postupně přiléváme a přimícháváme slunečnicový olej. |
4 | Pečené krevety podáváme s ochucenou majonézou. |
Poznámka
Místo česnekem můžeme majonézu ochutit např. mletým šafránem či citronovou šťávou.