Tykvovo - medový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tykvovo - medový krém
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2597 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
1 ks | Citrony |
50 g | Cukr krupice |
50 g | Mandle mleté |
3 polévková lžíce | Med včelí |
1 ks | Pomeranče |
2 polévková lžíce | Solamyl |
1 ks | Tykev |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 412,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,8mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Med včelí, Pomeranče, Tykev, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tykvovo - medový krém postup přípravy receptu:
1 | Tykev rozkrojíme, vyjmeme dužinu, nakrájíme na kousky a asi 20minut podusíme. Poté rozmačkáme. |
2 | Troubu předehřejeme na 160C. |
3 | Na pánvi do zlatohněda opražíme mandlovou moučku a necháme vychladnout. Kůru z citronu a pomeranče nastrouháme. |
4 | V míse utřeme vejce s cukrem do bílé pěny. Přidáme med a maizenu a promícháme. Přisypeme nastrouhanou kůru, mandlovou moučku a přidáme tykvové pyré. Dobře promícháme, rozdělíme do zapékacích misek a vložíme na 50minut do trouby. |
5 | Hotový dezert před podáváním necháme vychladnout. |