Konfitovaná kachní stehna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Konfitovaná kachní stehna
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 25970 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
5 ks | Jalovec |
1000 g | Kachní sádlo |
4 ks | Kachní stehna |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
30 g | Pepř bílý celý |
175 g | Sůl mořská |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 478,0mg |
Draslík | 54,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 6,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kachní sádlo, Koriandr mletý, Pepř bílý celý, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Kachní stehna, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Konfitovaná kachní stehna postup přípravy receptu:
1 | Sůl roztlučeme s pepřem, koriandrem, jalovcem, česnekem a tymiánem na hrubou pastu. Pastou potřeme omytá a osušená kachní stehna, která vložíme do nekovové nádoby kůží dolů. Přikryjeme fólií a necháme asi 12 hodin v chladničce proležet. |
2 | Stehna opláchneme, osušíme a těsně vedle sebe urovnáme do pekáče. Zalijeme rozpuštěným sádlem, vložíme do trouby vyhřáté na 140 stupňů Celsia a pečeme asi 90 minut. Maso musí být měkké a musí jít dobře od kosti. |
3 | Hotová stehna vyjmeme do plastové nádoby a zalijeme sádlem asi 2,5 cm nad maso. Sbíráme pouze tuk, vypečenou šťávou stehna nepřeléváme. |
4 | Konfit necháme vychladnout a potom uchováme v chladničce ve sklenicích nebo v plastových sáčcích. |
5 | Před podáváníme stehna prohřejeme a opečeme na pánvi. |
Kachnička....k tomu snad není co dodat. Ta je výborná vždycky, když se ale samozřejmě dobře udělá. Tahle je trochu jiná, ale taky moc chutná.