Pomerančový dresink s fenyklovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančový dresink s fenyklovým salátem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 26009 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
150 g | Cibule |
250 g | Fenykl sladký - hlíza |
3 polévková lžíce | Limetková šťáva |
10 g | Med včelí |
60 ml | Olej kukuřičný |
125 g | Olivy nakládané |
1 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Pepř červený celý |
3 ks | Pomeranče |
5 g | Sůl |
2 g | Tabasco |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 683,8mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 89,3mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Limetková šťáva, Med včelí, Olej kukuřičný, Olivy nakládané, Pepř červený celý, Pomeranče, Sůl, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančový dresink s fenyklovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Pomeranče oloupeme jako jablko a rozebereme na dílky. Zbytky ovoce vymačkáme do mísy. Očistíme fenykl, nastrouháme na tenké plátky. Otrháme jemné konečky natě, přidáme je k pomerančové šťávě. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na slabé kroužky. Dílky pomeranče, fenykl, cibulové kroužky a olivy upravíme na talíř. K pomerančové šťávě přidáme limetkovou šťávu, olej a rozdrcený zelený pepř a umícháme krém. Okořeníme solí, tabaskem a trochou medu. Rozdrtíme červený pepř a přidáme jej do dresinku, kterým přelijeme salát. Poté jej necháme 30 minut proležet. |