Moravská vepřová pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moravská vepřová pečeně
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 26144 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
5 ks | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
3 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová pečeně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 86,4mg |
Draslík | 397,3mg |
Vláknina | 833,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín drcený, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Moravská vepřová pečeně postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na plátky, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Dáme do ledničky na hodinu uležet. |
2 | Do pekáčku dáme křížem špejle, aby se maso nepřipékalo ke dnu. Na špejle položíme plátky masa, podlijeme vodou, přidáme nové koření, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem a dáme péct. Pečeme 30 minut, pekáček odkryjeme, maso obrátíme a dopékáme odkryté dalších 30 minut. Maso průběžně podléváme vodou a poléváme vypečeným tukem. 5 minut před koncem pečení přisypeme mletou papriku. |
3 | Plátky masa rozdělíme na talíře a přelijeme vypečenou šťávou. |