Broskvové pyré s kiwi omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvové pyré s kiwi omáčkou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26165 |
Kategorie: | Pyré |
Ingredience
450 g | Broskve |
25 ml | Citronová šťáva |
80 g | Cukr moučkový |
3 ks | Kiwi |
4 cl | Likér broskvový |
1 polévková lžíce | Máta |
25 g | Med včelí |
2 cl | Sirup Monin - mátový |
250 g | Smetana 12% (konzumní) |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 plátek | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 302,7mg |
Draslík | 440,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 719,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,2mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 63,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Máta, Med včelí, Vaječný žloutek slepičí, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kiwi, Likér broskvový, Sirup Monin - mátový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskvové pyré s kiwi omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Slijeme broskve a šťávu zachytíme. Broskve s trochou šťávy rozmixujeme. Ušleháme žloutky a práškový cukr do pěny. Želatinu namočíme do studené vody. Odměříme 250 ml broskvové šťávy a zahřejeme. Přidáme dobře vymačkanou želatinu a rozmícháme. Vmícháme žloutkový krém. Ušleháme pevnou šlehačku, přidáme ji do vychlazeného pyré. Ochutíme broskvovým likérem a uložíme do chladu. Oloupeme a rozmixujeme kiwi. Promícháme je s medem, citronovou šťávou a mátovým sirupem. Z vychlazeného krému vykrájíme noky, upravíme je na talířky a přelijeme omáčkou. Ozdobíme lístky čerstvé máty. |