Recept

Koktejl z vařených krevet

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 31 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 16 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26191

Ingredience

4 krajíc Chléb celozrnný pšeničný Graham
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Kečup
180 g Krevety tygří - loupané
150 g Majonéza
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Salát ledový
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
0,1 kávová lžička Tabasco

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 359 kcal
Kilojoule 1 500kJ
2% Sacharidy 8 g
47% Tuky 36 g
16% Sodík 321 mg
20% Bílkoviny 11 g

Koktejl z vařených krevet postup přípravy receptu:

1

Připravíme si salátové misky a vyložíme je omytými salátovými listy.

2

V jiné misce smícháme smetanu, kečup a majonézu, směs ochutíme pepřem, solí a tabaskem. Vmícháme citronovou šťávu.

3

Krevety vyloupeme a očistíme. Poté je rovnoměrně rozdělíme na misky, přelijeme smetanovým dresinkem a salátové misky pod fólií necháme v chladničce zhruba 1/2 hodiny uležet.

4

Před podáváním směs v miskách poprášíme mletou paprikou, každou misku zdobíme plátkem citronu a nevyloupanou krevetou.

5

Servírujeme s tmavým chlebem namazaným máslem.

Poznámka

Použijeme předvařené krevety.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept