Recept

Tygří krevety s černou fazolí a houbami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 26224

Ingredience

marináda
2 polévková lžíce Chilli omáčka
4 polévková lžíce Fazole černé
750 g Krevety tygří - loupané
3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
2 polévková lžíce Omáčka rybí
5 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
7 polévková lžíce Omáčka ústřicová
2 ks Sardellen filets
1,3 dl Vývar z humrů
zelenina
300 g Fazolové lusky zelené
2 ks Habanero
300 g Houby Shitake sušené
2 polévková lžíce Kari pasta červená
3 polévková lžíce Kokosový krém
1 ks Okurka salátová
2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
na posypání
3 polévková lžíce Sezam - semena

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 493 kcal
Kilojoule 2 065kJ
20% Sacharidy 73 g
20% Tuky 15 g
73% Sodík 1 g
86% Bílkoviny 48 g

Tygří krevety s černou fazolí a houbami postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme marinádu: ohřejeme humrový vývar do kterého namočíme černé fazole na 30 minut. Pak ji scedíme. Krevety zbavené hlav a střívka omyjeme, osušíme a dáme je do mísy. Přidáme k nim ústřicovou a rybí omáčku, rozdrobené sušené sardelky, sójovou a chilli omáčku, vše promícháme a marinujeme 30 minut.

2

Houby Shitake omyjeme, nakrájíme na menší kousky a namočíme na chvíli do studené vody. Omyté a očištěné zelené fazolky pokrájíme na menší kousky. Papričky Habanero rozkrojíme, zbavíme semen, omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kousky. Omytou hořkou okurku oloupeme a pokrájíme na plátky.

3

V pánvi na rozehřátém oleji všechnu zeleninu s černou fazolí a houbami podusíme asi 10-12 minut, pak přimícháme kari pastu s kokosovým krémem, osolíme a opepříme podle chuti.

4

Ve woku na rozpáleném oleji marinované krevety orestujeme dozlatova (asi 4 minuty), posypeme sezamovými semínky a podáváme se zeleninou a houbami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept