Mořské plody s rajčaty a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořské plody s rajčaty a ořechy
Mořské plody s rajčaty a ořechy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26241 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
bylinková směs | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Kapary |
20 ks | Olivy černé |
10 ks | Olivy zelené |
100 g | Ořechy vlašské |
200 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
0,5 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
na ozdobení | |
0,5 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
Mořské plody s rajčaty a ořechy | |
5 polévková lžíce | Grappa |
2 polévková lžíce | Koření pěti vůní |
800 g | Mořské plody mix |
5 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
1,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 244,9mg |
Vláknina | 38g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Ořechy vlašské, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Tymián čerstvý, Pažitka, Olej arašídový (podzemnicový), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olivy černé, Olivy zelené, Petržel kudrnka, Grappa, Koření pěti vůní, Mořské plody mix mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořské plody s rajčaty a ořechy postup přípravy receptu:
1 | Směs mořských plodů rozmrazíme, promyjeme pod tekoucí vodou, necháme odkapat a dáme je do mísy. Posypeme je směsí pěti koření, prolisovaným česnekem, solí a necháme 10 minut odležet. |
2 | Omytou pažitku a petrželovou nať drobně nakrájíme a odložíme na misku. |
3 | Lístky omytého rozmarýnu a tymiánu drobně pokrájíme, smícháme je v misce s citronovou šťávou a kapary. K bylinkám přimícháme vlašské ořechy, černé a zelené olivy (bez pecek), které jsme pokrájeli na tenká kolečka, nakládaná sušená rajčata v oleji, pokrájené na malé kousky. Vše dobře promícháme. |
4 | Ve woku si na rozpáleném oleji orestujeme mořské plody. Po 4-5 minutách je vyjmeme z oleje a dáme na něj bylinkovou směs s olivami a ořechy. Mícháme a smažíme asi 4-5 minut. Pak k bylinkám přidáme mořské plody, promícháme a prohříváme přibližně 2 minuty. Směs mořských plodů nakonec ochutíme grappou, rozdělíme porce na talíře, posypeme pokrájenou pažitkou a petrželovou natí a servírujeme. |