Recept

Marinované slávky s chilli

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26287

Ingredience

1 ks Chilli paprička
30 ml Limetková šťáva
200 g Mrkev kořen
2 kg Mušle slávky
60 ml Olej olivový
150 g Pórek
200 g Rajčata
5 g Sůl
250 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 673 kcal
Kilojoule 2 816kJ
9% Sacharidy 33 g
188% Tuky 141 g
96% Sodík 2 g
109% Bílkoviny 61 g

Marinované slávky s chilli postup přípravy receptu:

1

Mušle omyjeme a očistíme. Neuzavřené nebo poškozené vyhodíme. Mrkev oškrábeme, omyjeme a na jemno nakrájíme. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na jemná kolečka. Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na lupínky.

2

Chilli papričku rozpůlíme, semena odstraníme, omyjeme a na jemno nasekáme. V hrnci rozehřejeme olej a 3 minuty na něm podusíme mrkev, česnek a chilli papričku.

3

Přidáme mušle, pórek a rajčata. Přilijeme víno a přikryté vaříme 4 minuty. Mušle, které se neotevřely, vyhodíme.

4

Vývar ochutíme limetovou šťávou a osolíme. Mušle v něm necháme táhnout nejméně 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept