Jednoduchý recept

Krevetový salát s grapefruitem a řapíkatým celerem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26396
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

3 ks Celer řapíkatý
40 ml Citronová šťáva
5 g Cukr krupice
2 ks Grapefruity
100 g Krevety tygří - loupané
100 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
120 g Salát Polníček
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 382 kcal
Kilojoule 1 600kJ
10% Sacharidy 37 g
35% Tuky 26 g
26% Sodík 522 mg
15% Bílkoviny 8 g

Krevetový salát s grapefruitem a řapíkatým celerem postup přípravy receptu:

1

Salát polníček očistíme, opláchneme, necháme dobře okapat. Celerové řapíky omyjeme, stáhneme vlákna a nakrájíme ne tenké plátky.

2

Grapefruity okrájíme až na čistou dužninu, dílky čistě vykrojíme. Uvolněnou šťávu přitom zachytíme.

3

Na zálivku rozmícháme grapefruitovou a citronovou šťávu, cukr, sůl, pepř a olej.

4

Salát polníček, celer a grapefruit dáme do mísy. Přidáme vařené krevety. Pokapeme zálivkou a promícháme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept