Mořský ďas na kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský ďas na kari
Mořský ďas na kari
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 26427 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
omáčka | |
---|---|
2 kávová lžička | Cukr třtinový |
1,5 kávová lžička | Kari pasta červená |
2,3 dl | Kokosový krém |
5 dl | Mléko kokosové |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
80 g | Oříšky piniové |
1 kávová lžička | Sůl |
Mořský ďas na kari | |
200 g | Bambusové výhonky |
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 ks | Chilli paprička |
6 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
8 ks | Krevety tygří - loupané |
600 g | Mořský ďas |
6 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 kávová lžička | Pepř citronový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 31,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Kokosový krém, Omáčka rybí, Oříšky piniové, Sůl, Bambusové výhonky, Bazalka, Chilli paprička, Cibulka jarní, Citronová kůra, Mořský ďas, Olej sezamový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kari pasta červená, Mléko kokosové, Krevety tygří - loupané, Pepř citronový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský ďas na kari postup přípravy receptu:
1 | K přípravě tohoto jemně nasládlého pokrmu si nejdříve připravíme všechny ingredience. Zeleninu očistíme a omyjeme, jarní zelenou cibulku pokrájíme nadrobno. Bambusové výhonky krájíme na větší kousky. Chilli papričky rozpůlíme, zbavíme semen, propláchneme pod tekoucí vodou a posekáme nadrobno. Lístky čerstvé bazalky i petržele rozkrájíme nadrobno. Kůru z chemicky neošetřeného citronu nastrouháme. |
2 | Rybu omyjeme, osušíme, pokrájíme na kousky velikosti sousta, osolíme a opepříme. Obřím krevetám odstraníme hlavičky, nožem nařízneme hřbety a odstraníme černou žilku, poté je dobře omyjeme pod tekoucí vodou. |
3 | Ve woku na rozpáleném oleji postupně opečeme do zlatova kousky ryby, krevety i cibulku, přimícháme citronovou kůru. Opečené maso s cibulkou vyjmeme, vložíme do mísy a zakryjeme. |
4 | Do woku dáme kokosový krém, za stálého míchání ho pomalu přivedeme k varu a když se bude lesknout jako olej, přimícháme kokosové mléko, červenou kari pastu, piniové ořechy, chilli papričky a bambusové výhonky. Dochutíme rybí omáčkou, bazalkou, promícháme a osladíme. |
5 | Opečenou rybu s krevetami vrátíme do omáčky, promícháme, prohřejeme. Podle chuti dosolíme, posypeme krájenou petrželkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.