Rajčata plněná sýrovým suflé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata plněná sýrovým suflé
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 26439 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
150 g | Greyerzer |
30 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 260,6mg |
Draslík | 268,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 948,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Greyerzer, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata plněná sýrovým suflé postup přípravy receptu:
1 | Z rajčat odkrojíme víčka a lžičkou vydlabeme dužinu. Vymastíme zapékací mísu. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. |
2 | V hrnci rozpustíme máslo. Přidáme mouku a za stálého míchání necháme zpěnit. Pomalu přiléváme mléko a pečlivě mícháme. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout. |
3 | Bílky se špetkou soli ušleháme do tuhého sněhu. Za stálého míchání přidáme do omáčky sýr a žloutky a přimícháme sníh. Směsí plníme rajčata. |
4 | Rajčata vložíme do připravené mísy a v předehřáté troubě pečeme 20 minut. Potom teplotu zvýšíme na 230 stupňů Celsia a pečeme ještě 10 minut. |