Recept

Kuře na česneku a s houbovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26472

Ingredience

180 g Houby čerstvé
150 ml Koňak Armaňak
1 kg Kuře
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
90 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
1 stroužek Česnek
60 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,089 kcal
Kilojoule 4 558kJ
4% Sacharidy 14 g
109% Tuky 82 g
34% Sodík 671 mg
92% Bílkoviny 52 g

Kuře na česneku a s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Připravíme si česnekové máslo z másla, soli, česneku a pepře.

2

Celý povrch kuřete potřeme připravenou směsí a dáme odpočinout.

3

Do pekáče vložíme kuře a pečeme 1 a 1/2 hodiny v troubě na 230 °C. Pravidelně potíráme česnekovým máslem. Upečené kuře vyjmeme z pekáče a necháme vychladnout.

4

Do pánve přecedíme výpek, přidáme houby a šalotky a 5 minut za stálého míchání podusíme. Omáčku zaprášíme moukou, pálenku ohřejeme, přilijeme a zapálíme. Do omáčky přilijeme smetanu ke šlehání, přivedeme k varu a stále mícháme zhruba 3 minuty na velmi mírném ohni.

5

Kuře vykostíme, nakrájíme na kousky a rozložíme do pekáče, přelijeme houbovou omáčkou a dáme zpět do trouby na 150 °C. Zhruba za 15 minut maso opět vyjmeme a necháme chvíli odpočinout. Pokrm posypeme petrželkou a podáváme s pečenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept