Zahradnické kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zahradnické kuře
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26503 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1200 g | Kuře |
25 g | Máslo čerstvé |
120 g | Mrkev kořen |
5 g | Muškátový oříšek |
80 g | Olej olivový |
250 g | Pastinák |
5 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
25 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 232,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 421,8mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kuře, Muškátový oříšek, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pastinák, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zahradnické kuře postup přípravy receptu:
1 | Mrkev a pastinák nakrájený na kousky povaříme v malém množství vody zvolna doměkka a vychladlé rozmixujeme. Do zeleninové kaše vmícháme strouhanku, muškátovy oříšek, petrželku, sůl a pepř. |
2 | Kůži na prsou kuřete uvolníme od masa a do vzniklé dutiny vpravíme nádivku. Kůži krku přehneme a zajistíme párátkem, aby nádivka při pečení nevytékala. Do břišní dutiny kuřete vložíme svazek petrželky a cibuli. |
3 | Kuře potřeme máslem, osolíme a opepříme a zakryjeme alobalem. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C 30 minut. |
4 | Mezitím osmahneme brambory. Brambory přidáme ke kuřeti. Kuře polijeme vypečenou šťávou a pekáč vrátíme do trouby. |
5 | Pečeme asi 45 minut, průběžně poléváme vypečenou šťávou. Na posledních 20 minut odstraníme alobal, aby kuře mělo křupavou kůžičku. |
6 | Hotové kuře necháme chvíli odpočinout, upravíme na mísu, obložíme zeleninou a ozdobíme petrželkou. |