Vepřová žebírka s mateřídouškou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová žebírka s mateřídouškou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 26556 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
5 stroužek | Česnek |
3 špetka | Kmín drcený |
60 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Mateřídouška |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Vepřová žebra |
250 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 135,9mg |
Draslík | 804,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Kmín drcený, Sůl, Vepřová žebra, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mateřídouška, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová žebírka s mateřídouškou postup přípravy receptu:
1 | Žebírka naklepeme a od kosti částečně odřízneme. Posypeme solí, pepřem a drceným kmínem. Vložíme do pánve s rozehřátým máslem a smažíme z každé strany 4 minuty. Kotlety vyjmeme a rozdělíme na talíře. |
2 | Do zbylého másla na pánvi přidáme prolisovaný česnek, drcený kmín a rozemnutou mateřídoušku. Krátce prohřejeme a přelijeme porce masa s vařeným bramborem a kysaným zelím. |