Vepřová žebírka s omeletou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová žebírka s omeletou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 26673 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Hranolky |
60 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
160 g | Mouka polohrubá |
4 ks | Okurky nakládané |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
4 ks | Vepřová žebra |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 267,3mg |
Draslík | 772,3mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurky nakládané, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hranolky , Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová žebírka s omeletou postup přípravy receptu:
1 | Žebírka naklepeme, ochutíme pepřem, solí, u kosti trochu nařízneme a usmažíme na rozehřátém másle z obou stran. Maso vyndáme z pánve a udržujeme teplé. |
2 | V pánvi rozehřejeme ještě lžíci čerstvého másla, přisypeme porci hranolků, které orestujeme ze všech stran. V hrnku rozkvedláme vejce, přimícháme k němu 3 lžíce mléka, špetku soli, pepře a 2 lžíce mouky. Touto směsí zalijeme hranolky v pánvi a počkáme, až vejce ztuhne. Omeletu s hranolkami položíme na talíř a navrch upravíme usmažené žebírko. Tento postup ještě třikrát zopakujeme. |
3 | Podáváme ozdobené plátky kyselé okurky. |