Zaječí hřbet na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí hřbet na houbách
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26675 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Cibule |
250 g | Houby čerstvé |
250 ml | Hovězí vývar základní |
100 g | Margarín |
80 g | Máslo čerstvé |
2 cl | Sherry brandy |
150 g | Slanina vepřová |
20 g | Smetana 12% (konzumní) |
250 ml | Víno červené |
800 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 213,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 15,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Slanina vepřová, Víno červené, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Margarín, Máslo čerstvé, Sherry brandy, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí hřbet na houbách postup přípravy receptu:
1 | Houby očistíme a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme. |
2 | Margarín rozehřejeme v pánvi. Zaječí hřbet protkneme slaninou a položíme prošpikovanou stranou dolů do tuku. Smažíme asi 7 minut, pak ho obrátíme a smažíme dalších 7 minut. Během opékání často poléváme vypečenou šťávou. Maso vyjmeme a uložíme do tepla. |
3 | Ve druhé pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přisypeme cibuli s houbami a osmažíme. Směs s vývarem přidáme do vypečené šťávy a za stálého míchání přivedeme k varu. Omáčku necháme trochu zhoustnout. |
4 | Omáčku zjemníme smetanou, vínem a sherry a znovu povaříme. Maso nakrájíme a uvolníme od kosti. Podáváme s houbami a omáčkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou špecle nebo těstoviny.