Kapustové listy plněné zvěřinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustové listy plněné zvěřinou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26720 |
Ingredience
20 g | Brusinky |
1 stroužek | Česnek |
5 g | Chilli koření mleté |
60 g | Cibule |
1 ks | Kapusta hlávková |
40 g | Máslo čerstvé |
15 g | Pórek |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
200 g | Srnčí plec |
1 špetka | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
1 ks | Vejce slepičí |
20 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 129,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 39g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 308,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Kapusta hlávková, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pórek, Srnčí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustové listy plněné zvěřinou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 175°C. Umleté maso ze zvěřiny vložíme do mísy. |
2 | Pórek očistíme, nakrájíme na kroužky. Cibuli a česnek oloupeme, nadrobno nasekáme. Vše osmažíme na 2/3 másla a přidáme k mleté zvěřině. |
3 | Maso prohněteme s bílým vínem, brusinkami, bylinkami, vejcem, chilli kořením a solí. Hmotu rozdělíme na kapustové listy, vytvarujeme kuličky a vložíme je do vymaštěné nákypové formy. |
4 | Zalijeme vývarem a pod pokličkou pečeme při 160°C asi 20 minut. |
Poznámka
Můžeme použít i maso z jiného druhu zvěřiny.