Bažant na rybízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažant na rybízu
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26776 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,2 kg | Bažant obecný |
80 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Olej stolní |
5 g | Pepř černý mletý |
540 g | Rybíz černý |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
125 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 265,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 262,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 90,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažant obecný, Olej stolní, Rybíz černý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bažant na rybízu postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 220 °C. Bažanty omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme. V pekáči rozehřejeme olej, vložíme do něj bažanty. V troubě pečeme dorůžova asi 20 minut, průběžně poléváme vývarem. Bažanty vyjmeme a uložíme na teplé místo. |
2 | K vypečené šťávě přidáme 500 g rybízu a prudce vaříme asi 10 minut. Šťávu přecedíme. Vmícháme smetanu a znovu povaříme. |
3 | Omáčku vložíme do mixéru a zašleháme do ní studené máslo. Přidáme rybíz a omáčku krátce prohřejeme. Bažanty naporcujeme a podáváme v horké omáčce. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky a salát. |