Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26821

Ingredience

2 polévková lžíce Koňak Armaňak
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
600 g Telecí kýta
10 g Tymián čerstvý
250 ml Víno červené
2 stroužek Česnek
150 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 380 kcal
Kilojoule 1 588kJ
3% Sacharidy 10 g
22% Tuky 16 g
29% Sodík 587 mg
59% Bílkoviny 33 g

Řízek se šalotkou postup přípravy receptu:

1

Řízky osušíme a lehce naklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Šalotku a česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Pánev rozehřejeme na silném plameni. Položíme na ní řízky a po každé straně smažíme 2-3 minuty. Vyndáme a v alobalu udržujeme teplé.

2

Na středně velkém plameni rozpustíme máslo. Podusíme na něm šalotky a česnek asi 5 minut. Přilijeme červené víno, koňak a necháme 5 minut vyvařit. Tymián omyjeme a osušíme, lístky otrháme. Omáčku ochutíme solí a pepřem. Nalijeme na řízky, posypeme lístky tymiánu a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept