Slavnostní vepřová roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slavnostní vepřová roláda
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 26867 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1 ks | Banány |
400 g | Bramborová kaše |
2 polévková lžíce | Hořčice |
150 ml | Hovězí vývar základní |
3 špetka | Kmín celý |
40 ml | Koňak Armaňak |
60 g | Máslo čerstvé |
3 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Pomeranče |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
2 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 196,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Banány, Bramborová kaše, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Pomeranče, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Koňak Armaňak, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slavnostní vepřová roláda postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozkvedláme a za stálého míchání usmažíme na kousku másla. Šunku a anglickou slaninu nakrájíme na tenké plátky, banán na kolečka. |
2 | Maso rozřízneme na větší plát, trochu naklepeme a z vnitřní strany osolíme, opepříme a potřeme pikantní hořčicí. Poklademe plátky šunky a slaniny, potřeme míchanými smaženými vejci, doprostřed položíme v řadě plátky banánu. Celé pokapeme koňakem, svineme do rolády, ovážeme nití a potřeme máslem. Do pekáčku vložíme roládu, přidáme lžíci másla, posypeme solí a kmínem. Roládu podlijeme trochou vývaru a dáme do trouby. Za občasného podlévání pečeme 45 až 50 minut. |
3 | Roládu zbavíme nitě, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší. Porce jídla ozdobíme plátky pomeranče. |