Rajčatová omáčka s piniovými jádry a česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová omáčka s piniovými jádry a česnekem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26875 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
60 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
80 ml | Olej olivový |
80 g | Oříšky piniové |
5 g | Pepř černý mletý |
30 ml | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 426,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Oříšky piniové, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová omáčka s piniovými jádry a česnekem postup přípravy receptu:
1 | Rajčata nakrájíme na hrubé kostky, vykrojíme zbytky stopek. Česnek oloupeme a nakrájíme nahrubo. Lístky bazalky otrháme od stonků. |
2 | Z rajčat, česneku, bazalky, piniových jader, olivového oleje a rajského protlaku vytvoříme jemnou kaši, osolíme a opepříme. Smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami. |