Recept

Smetanová omáčka s kyselým zelím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26898

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Jablka
15 g Kmín celý
60 g Olej olivový
60 g Pažitka
5 g Pepř cayenský
130 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
250 g Těstoviny vařené (průměr)
100 ml Vývar zeleninový
200 g Zelí bílé - sterilizované
250 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 418 kcal
Kilojoule 1 750kJ
10% Sacharidy 37 g
38% Tuky 29 g
31% Sodík 619 mg
14% Bílkoviny 8 g

Smetanová omáčka s kyselým zelím postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a nakrájíme na tenké špalíčky. Jablko oloupeme, rozkrojíme na půlky, odstraníme jádérka a jablko nakrájíme na malé kostky. Syrové zelí omyjeme, zbavíme tlustých žeber listů a nakrájíme na tenké proužky.

2

V hrnci rozehřejeme olej. Vložíme do něj cibuli se zelím, jablkem a kmínem a směs na středním ohni 2-3 minuty opékáme na skus. Přidáme kyselé zelí se smetanou a vývarem, ochutíme solí a cayenským pepřem a zakryté necháme na mírném ohni asi 5 minut povařit.

3

Mezitím omyjeme pažitku a nakrájíme ji nadrobno. Smetanovou omáčku smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami a posypeme pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept