Paprikové ragú se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikové ragú se smetanou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26914 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
15 g | Margarín |
2 ks | Paprika červená |
40 g | Paprika mletá pálivá |
15 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
250 g | Těstoviny vařené (průměr) |
400 g | Vepřová plec |
200 ml | Vývar zeleninový |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 105,4mg |
Draslík | 821,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika červená, Sůl, Těstoviny vařené (průměr), Vepřová plec, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Margarín, Paprika mletá pálivá, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikové ragú se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na malé kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Paprikové lusky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Petrželku omyjeme, oklepeme a nahrubo nasekáme. |
2 | Maso prudce opečeme na margarínu, poté s masem krátce opékáme také cibuli, papriku a petrželku. Směs okořeníme mletou paprikou a solí, přilijeme vývar a zakryté na mírném ohni asi 1 hodinu dusíme. |
3 | Do hotového ragú přidáme smetanu a smícháme s uvařenými těstovinami. |