Vaječný koláč se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječný koláč se slaninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | chlumskar |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (14%) |
ID receptu: | 26982 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
500 g | Listové těsto |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kudrnka |
100 g | Rukola |
10 g | Sůl |
50 g | Sýr Čedar |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 304,5mg |
Draslík | 293,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 412,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječný koláč se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Pečící formu vyložíme plátem listového těsta. Smícháme nastrouhaný sýr a nasekanou petrželku, promícháme a směsí posypeme dno formy. |
2 | Na sýr rozložíme slaninu a vše přelijeme rozšlehanými vejci, která jsme osolili a opepřili. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 15 - 20 minut. Hotový koláč ozdobíme na jemno nasekanou rukolou. |
4 | Rozkrájíme na dílky a můžeme podávat. |